Jag kommer ihåg när man lämnade in filmen till fotoaffären efter att man varit ute några dagar. Spänningen när man fick tillbaka det tjocka kuvertet. Besvikelsen, när man insåg att många av bilderna var sneda, för mörka, för ljusa eller de man inte ens såg vad de föreställde. Intresset avtog förvånansvärt nog inte. Tvärtom. Det blev större och större med åren. Oförtrutet kämpade man vidare med kameran. Kameran och kameran förresten. Inte riktigt säker på vad man ska kalla dom där fyrkantiga små klunsarna man bar omkring på. Tack o lov så utvecklades ju även tekniken och idag är det lite lättare att fota än det var för 30 år sedan. Min första digitala kamera var en sån liten kompakt sak, som passade i bröstfickan. En helt ny värld hade öppnats. Det var en bra kamera. Det var dock inte så bra att slå omkull i ån Rondan med den i fickan. Den fungerade lite då och då efter det äventyret, men gav till slut upp för gott. Gode vännen, flugfiskaren och fotografen Ulf Börjesson trädde då in i handlingen och försåg mig med min första "riktiga" kamera och en binge ovärderliga tips.
Kameran är alltid med mig på mina vandringar längs vattnen och i naturen. Hänger där över min axel, sommar som vinter. Vi har blivit oskiljaktiga.

Det blir oändliga mängder med bilder varje år. De flesta är ögonblicksbilder från livet som flugfiskare och vandringsman. Men det ramlar ibland in bilder på de mest udda motiv.

Här är lite bilder från ett rastlöst liv…BILDSPEL

Montana, Wyoming, Colorado, Idaho. Klippiga Bergen. Vilda Västern. Cowboy Trout. Tre bildspel från senaste resan, september 2011. Snabba kast och stor förvirring. Precis som det ska vara…

I'm Haunted By Waters I
I'm Haunted By Waters II
I'm Haunted By Waters III


Augusti-September, 2012. Åter till Vilda Västern. Montana och ett par vändor till Wyoming. Trailer trash. Isiga rutor och heta dagar. Bland vargar & bufflar. Cutthroat, Rainbows & Browns. Blackfoot - en dröm i uppfyllelse…

Big sky country I
Big sky country II
Big sky country IIITack till goda vänner som varit oförsiktiga nog att låna mig några av sina bilder.