Det händer att jag skriver ner mina upplevelser i öringskogarna, eller för dagbok på resorna. Jag tycker om att skriva. Att skriva är för mig ett sätt att spara mina upplevelser. Men också ett sätt dela dessa upplevelser, att ta er andra med längs vinglande stigar bland bergen på jakt efter de prickiga. Eller på skidor längs den ospårade fjällsluttningen med vinden vinande runt sig.

Mycket av mitt fiske, och mina vandringar, sker på egen hand. Det har alltid varit så. Tankarna och drömmarna har alltid varit med mig, där vid min lilla lägereld.

Men ibland känns det gott att få dela sina tankar, funderingar och upplevelser med någon, eller några. Ibland är det kanske bara ett ögonblick jag vill dela.

Det är dessutom bra att få tömma hårddisken i huvudet ibland, då den ofta tenderar att bli överfull av upplevelser.

Ibland har det blivit rappakalja. En mängd snurriga anteckningar hastigt nedkrafsade på ett papper. Det har faktiskt hänt att jag nästan inte lyckats lura ut vad jag själv skrivit.

Men ibland, har det blivit så sammanhängande och förståeligt, att även andra kunnat läsa det.

Berättelser från min ungdoms fiskeupplevelser blandat med reseskildringar och nästan dagsfärska äventyr.

Då och då har någon av mina berättelser publicerats i FiN, vilket varit till stor glädje för mig. En del av de kortare har hamnat på Fiskenyheter.

I vilket fall- För den läskunnige följer här en del tankar om livet där ute…