Det började nån gång på det glada 80-talet, då jag , Robban & Robbans lillebror , Håkan, startade ett litet källarband i Mora. Vi spelade redan då mestadels ZZ Top-låtar, inträngda mellan rykande Hagströmförstärkare och tomma ölburkar i källaren till den gamla Folkets Hus-lokalen, där vi brukade spela tills vi stupade av utmattning under morgontimmarna..

Genom åren gick färden via ett par källare till, ett gammalt ölförråd och ännu en källare innan vi till sist hamnade i vår nuvarande lokal i ett gammalt rödmålat skolhus. The Swamp är lite av ett andra hem och det är här så många timmar fyllda av skratt, men även en del svett och ett par svordomar, tillbringats.

Efter ett uppehåll på några år, till största delen orsakat av att det verkliga livet trängde sig på oss, bestämde sig Robban och jag för att åter låta förstärkarna ryka tillsammans. Denna gång med en ny trumslagare i bagaget. De senaste 9 åren har Tommy Lahger suttit och slagit sönder trumskinn i hörnet. Det har inte varit uteslutande ZZ på spellistan, utan genom åren har det dock spelats en del annan gammal rock också, såsom Blackfoot, Jimi Hendrix, Black Sabbath, Led Zeppelin & Deep Purple. Det händer väl fortfarande att vi drabbas av nån hårdrocksbacill då och då. Detta inträffar oftast helt utan förvarning. Gubbrock får vi väl dock kalla det vi spelar idag, då ingen av oss är någon tonåring längre. Men detsamma gäller ju grabbarna i ZZ Top, vars musik vi fortfarande spelar till 95%. Ibland kommer vi till och med ihåg hur låtarna går. Det händer även att Texasboogien framförs "unplugged", vilket väl inte är så vanligt. Dagens spellista har en rätt stor spridning över de år som gått med ZZ Top, men merparten är dock från 70- & 80-talet.

Have mercy.
Line up

Robban Wallin - guitar

Tommy Lahger - drums & percussion

Stefan Larsson - bass & vocals